Veranderingen bij de top van Apple, Bob Mansfield gaat nog niet op pensioen

Geschreven door  | 29 augustus 2012 | Categorie: Apple nieuws

Apple Store Amsterdam

Apple heeft laten weten via een persbericht dat Craig Federighi (vice president Mac Software Engineering) en Dan Riccio (vice president Hardware Engineering) beide gepromoveerd zijn tot senior vice president in hun domein.

Craig Federighi kwam de laatste tijd meer en meer in het beeld. De succesvolle lancering van Mountain Lion zal ergens wel aan de basis liggen van zijn promotie. Hiermee neemt hij de volledige positie over van Bertrand Serlet die Apple een jaar geleden verliet.

Dan Riccio gaat de taken overnemen van Bob Mansfield. Mansfield kondigde eerder aan om met pensioen te gaan maar blijkbaar kan hij Apple niet loslaten. Hij heeft gevraagd om nog wat langer bij Apple te blijven en zal zich nog verder concentreren op nieuwe producten.

Mansfield behoudt zijn positie wat inhoudt dat zowel Dan Riccio als Bob Mansfield zich Senior Vice President of Hardware mogen noemen.

Waarschijnlijk gaat Apple binnenkort een onderscheid maken bij deze verantwoordelijken van de hardware afdeling. Op software niveau gebeurt dit nu al. Daar is Scott Forstall verantwoordelijk als Senior Vice President iOS Software en Craig Federighi neemt dezelfde taak op maar dan op Mac-niveau.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten