Apple geeft Lion gebruikers extra beveiliging met Gatekeeper

Geschreven door  | 20 september 2012 | Categorie: Mac

LionApple gebruikers die nog niet zijn overgestapt naar Mountain Lion en nog steeds Lion gebruiken krijgen een nieuwe update.

OS X 10.7.5 brengt Gatekeeper naar Lion. Gatekeeper is een functie waarbij ervoor gekozen kan worden dat enkel applicaties van de Mac App Store kunnen worden geïnstalleerd. Op deze manier kan Apple de applicatie eerst grondig testen en ben je er zeker van dat er geen malware of andere kwaadaardige code in verwerkt zit.

Als deze optie iets te ver gaat voor jouw en je geen gebruik wilt maken van de Mac App Store dan kan je kiezen om enkel applicaties van geregistreerde ontwikkelaars te installeren. Deze ontwikkelaars staan bekend bij Apple zodat er toch nog een controle is bij misbruik.

Wil je helemaal niets weten van Gatekeeper dan kan je deze ook volledig uitschakelen. Gatekeeper geeft nochtans een extra toegevoegde waarde zodat er verhindert wordt dat er kwaadaardige software kan worden geinstalleerd.

Gebruik je nog Lion dan kan je updaten via Software Update. Klik hiervoor op het ‘Apple Logo’ in de menubalk en kies voor ‘Software Update…’
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten