Apple vraagt patent aan zodat je iPhone vanzelf oplaadt

Geschreven door  | 26 september 2012 | Categorie: Apple nieuws

iPhone BatterijApple heeft een nieuw patent aangevraagd dat ervoor zou zorgen dat het toestel zichzelf oplaadt wanneer deze in beweging is.

De techniek is gebaseerd op elektromagnetische inductie. In de patentaanvraag staat dat Apple een systeem heeft ontwikkelt met magneten die bewegen langs spoelen die op de printplaat zijn gedrukt. De magneten gaan bewegen van zodra de gebruiker het toestel schudt of in beweging is terwijl het toestel wordt vastgehouden.

Doordat de magneten langs de spoelen gaan wordt er een spanning opgewekt dat opnieuw gebruikt kan worden om stroom voor de batterij te genereren.

Het idee is niet nieuw. Er bestaan al langer zaklampen en horloges die op deze techniek zijn gebaseerd. De manier waarop het Apple echter wil implementeren is wel nieuw. Door de spoelen te drukken op een printplaat kan het systeem van elektromagnetische inductie sterk geminiaturiseerd worden.

Het is nog niet zeker of we deze techniek snel gaan zien in de apparaten van Apple. Patenten worden wel vaker aangevraagd zonder er effectief iets mee te doen.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten