Apple’s contract voor gebruik van Google Maps was nog meer dan een jaar geldig

Geschreven door  | 26 september 2012 | Categorie: Apple nieuws, iOS apps

Sommige mensen vragen zich af waarom Apple nu al van start ging met hun eigen kaartenapplicatie. Sommige gebieden zijn onduidelijk te zien of er zijn gewoon witte plekken aanwezig. Er was nog werk aan de winkel.

Waarschijnlijk is de drang van Apple om niet meer afhankelijk te zijn van Google, hun concurrent door Android te groot geworden. Sommige mensen dachten dat de licentie die Apple betaalt om de kaartendienst van Google te mogen gebruiken op zijn einde liep.

Maar dat laatste blijkt niet volledig correct te zijn. Apple had nog meer dan een jaar gebruik kunnen maken van Google’s diensten voor de kaarten. Dat gaf Apple dus nog meer dan een jaar om hun eigen kaartendienst te verbeteren.

Apple zou de overstap naar hun eigen kaartendienst versneld hebben ingevoerd omdat ze het gevoel hadden dat de oudere Google kaarten in iOS achterop raakten op degene die Google gebruikt voor hun eigen Android besturingssysteem. Ook het feit dat er geen ‘turn-by-turn’ navigatie mogelijk was zonder extra apps speelde waarschijnlijk een rol. Google zou ook vragende partij geweest zijn om hun diensten harder te promoten op iOS. Iets wat Apple zeker niet zou toelaten.

Hoe dan ook, het huidige contract was nog geldig en Apple had de kaartendienst van Google nog even kunnen gebruiken.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten