Foxconn rellen zijn erger dan gedacht

Geschreven door  | 24 september 2012 | Categorie: Apple nieuws

Foxconn rellenEerder schreven we al dat Foxconn heeft besloten om tijdelijk een eigen fabriek in de Chinese stad Taiyuan te sluiten.

De reden van deze tijdelijke sluiting is een ruzie dat in het bedrijfsrestaurant plaatsvond. Enkele medewerkers begonnen keet te schoppen en met allerlei voorwerpen te gooien. De rellen zouden zijn ontstaan nadat een bewaker een werknemer heeft geslagen. In totaal zouden er 2000 medewerkers bij de rellen zijn verwikkeld.

Maar er komt meer en meer nieuws naar buiten. De rellen zijn erger dan gedacht. Sommige bronnen spreken zelfs dat er minstens 10 doden zijn gevallen maar Foxconn ontkent die berichten. Wel zijn er minstens 40 mensen gewond en naar het ziekenhuis gebracht.

Foxconn ontkent ook dat de ruzie is ontstaan in het bedrijfsrestaurant en dat het eerder ging om een privé-aangelegenheid tussen de medewerkers zelf. Deze zouden amok hebben gemaakt buiten hun werkuren in één van de slaapcomplexen dat het fabriek kent. Tijdens het gevecht zouden ook bendeleden zijn komen opdagen.

De Foxconn fabriek in Taiyuan maakt vooral de achterkant van de iPhone 5. Het is niet geweten wat de gevolgen kunnen zijn voor de levering van dit toestel.

Nieuwe informatie over dit incident is voorlopig moeilijk verkrijgbaar. Het ganse terrein is momenteel afgesloten en niemand mag zomaar binnen of buiten.

Foxconn

FoxconnFoxconn
Foxconn

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten