Geen bloed meer aan de iPhone

Geschreven door  | 22 september 2012 | Categorie: Apple nieuws

Mijnwerkers bloedmineralenEind augustus zijn de definitieve bepalingen aangenomen door de Security and Exchange Commission (SEC) voor bedrijven die conflictmineralen gebruiken.

Dat betekent dat voor ruim 6000 elektronicabedrijven  die aan de Amerikaanse beurs staan genoteerd het niet langer mogelijk is om mineralen zoals goud, wolfraam, coltan, tantalium,… uit de conflictzone Congo zomaar te gebruiken.

Hiermee worden bedrijven zoals Apple verplicht om de oorsprong van de grondstoffen voor hun producten te melden vanaf het fiscaal jaar 2013.

Mineralen afkomstig uit conflictgebieden waar de mensenrechten van arbeiders in de grondstoffenindustrie worden geschonden mogen niet meer gebruikt worden. Indien een bedrijf toch mineralen uit een conflictgebied gebruikt moeten ze dit melden en aantonen dat er geen andere mogelijkheid is.

Apple maakte al in april 2011 al bekend niet langer gebruik te willen maken van mineralen afkomstig uit conflictzones. De aanleiding hiervoor zal zeker deze nieuwe wetgeving zijn die 16 maanden vertraging heeft gekend. In een recent rapport van ‘Enough Project’ blijkt dat Apple goede vooruitgang boekt ten opzichte van 2010. Nintendo staat helemaal onderaan in de lijst. Het bedrijf zou om onbekende reden gestopt zijn met het achterhalen vanwaar hun mineralen afkomstig zijn.

Enough Project vooruitgang bedrijven ten opzichte van 2010


Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten