Google komt binnenkort met eigen Map-applicatie voor iOS

Geschreven door  | 20 september 2012 | Categorie: Apple nieuws, iOS apps

iOS kaartenMet de komst van iOS 6 maakt Apple gebruik van hun eigen kaartmateriaal. Het gebruik van de Google-diensten wilt Apple blijkbaar tot een minimum beperken dat is ook te merken aan het niet verlengen van de YouTube licentie.

Het kaartmateriaal dat Apple gebruikt heeft wat voordelen dan het kaartmateriaal van Google. Apple gebruikt namelijk vectorlijnen. Hierdoor blijft de kaart altijd scherp en zou het laden ervan sneller gebeuren. Je kan nu ook gebouwen in 3D bekijken. Spijtig genoeg zijn er nog geen steden in België of Nederland waar deze 3D mogelijkheid aanwezig is. Maar als je gaat kijken naar bijvoorbeeld Copenhagen, Chicago, Las Vegas,… dan zie je meteen hoe zo’n stad er in het echt uitziet, net zoals je er zou overvliegen.

Maar niet iedereen is zomaar te spreken over het wegvallen van Google’s kaartmateriaal. De nieuwe dienst van Apple heeft nog een hele weg af te leggen. Zo maakt Apple gebruik van de database van ‘Yelp’ maar deze is nog niet zo uitgebreid als de database van Google. Het gevolg is dus dat de zoekfunctie niet veel beter presteert dan die van Google.

Apple’s kaartenapplicatie laat je ook in de steek wanneer je een route wilt aanmaken voor het gebruik van het openbaar vervoer. Ook het immens populaire Streetview van Google waarbij je panoramafoto’s van de omgeving kan bekijken blijkt niet aanwezig te zijn.

Brian McClendon, manager op de kaarten afdeling van Google heeft al laten weten dat het bedrijf zijn kaarten voor iedereen beschikbaar wil maken. We kunnen dus binnenkort een nieuwe app van Google verwachten. Op die manier krijgt de iOS gebruiker de keuze tussen het kaartmateriaal van Google of die van Apple.

Wens je echter nu al de Google kaarten opnieuw te gebruiken dan kan je met Safari surfen naar maps.google.com. Vervolgens zet je deze pagina op je beginscherm. Dit doe je door op de deelknop te klikken en vervolgens ‘Voeg toe aan beginscherm’ te kiezen.

Wat vinden jullie van de nieuwe kaartenapplicatie van Apple? Laat het ons weten.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten