Google weigerde om turn-by-turn navigatie op iOS toe te laten

Geschreven door  | 27 september 2012 | Categorie: Apple nieuws

blue-map-with-red-pin kopieEr is al veel geschreven over de nieuwe kaartenapplicatie van Apple.

Sommige mensen vragen zich af waarom Apple nu al van start ging met hun eigen kaartenapplicatie. Sommige gebieden zijn onduidelijk te zien of er zijn gewoon witte plekken aanwezig. Er was nog werk aan de winkel.

Zelfs Google zou zijn verrast geweest te zijn door te plotse beslissing van Apple om de kaarten-app die gebruikt maakt van de Google diensten te verwijderen. Apple zou deze diensten nog meer dan een jaar hebben mogen gebruiken volgens hun contract.

Maar de reden zou heel eenvoudig zijn. Apple wou al lange tijd een turn-by-turn navigatie mogelijkheid inbouwen in het iOS. Google doet dit al enkele jaren met hun Android besturingssysteem.  Het sprak voor zich dat Apple deze functie ook wou inbouwen.

De voorgaande versies van iOS hadden een navigatiemogelijkheid waarbij de gebruiker telkens moest tikken om de volgende stap in de routelijst te bekijken. Het navigatiesysteem ging niet automatisch mee met de vordering in de route. Dat was dus niet zo handig.

Maar Google gaf deze functie niet zomaar prijs. Als Apple een echte navigatiemogelijkheid op iOS wou met de Google diensten dan wou Google in de plaats meer controle over de iPhone. Eén van die diensten zou Google Latitude zijn. Met deze dienst kan je zien waar je vrienden zich bevinden en wat ze aan het doen zijn als ze dit meedelen.

Als Apple dus een navigatiemogelijkheid wou inbouwen in iOS hadden ze geen keus dan een andere kaartenleverancier te nemen die minder eisen zou stellen. Aangezien Apple al sinds 2009 bezig is in de kaartendiensten was het vanzelfsprekend dat ze hun eigen kaarten gingen gebruiken.
Tags: , , ,

One Response to Google weigerde om turn-by-turn navigatie op iOS toe te laten

  1. Pingback: Steve Jobs verafschuwde Google door hun stelend gedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten