jailbreakhandleiding iOS 5.1.1 met Absinthe 2.0.4 voor iPhone, iPod touch en iPad

Geschreven door  | 27 september 2012 | Categorie: iPad, iPhone, iPod, Jailbreak

Met het jailbreakprogramma Absinthe 2.0.4 is het mogelijk om een untethered jailbreak uit te voeren op iOS 5.1.1. Absinthe 2.0.4 is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, 3e en 4e generatie iPod touch, originele iPad, iPad 2 en de nieuwe iPad. Het is onmogelijk om uw iPhone, iPad of iPod touch technisch te beschadigen tijdens het uitvoeren van een jailbreak.

Maar, wat is een jailbreak eigenlijk? Het uitvoeren van een jailbreak op je iPhone, iPad of iPod touch (samen ook wel iDevices genoemd) zorgt ervoor dat je de beveiliging “doorbreekt” die ervoor zorgt dat je alleen apps uit de App Store kunt installeren. Door het uitvoeren van een jailbreak is het mogelijk of software te installeren uit een alternative App Store: Cydia. Vaak zijn hier apps en tweaks beschikbaar die niet door het selectiebeleid van Apple kwamen. Tweaks zijn programma’s die het mogelijk maken om de GUI (interface) van je iDevice te veranderen. Let op! Een jailbreak zorgt er niet voor dat je iPhone simlockvrij wordt!

iPhone 4S backup in iTunes
Het is mogelijk om direct een jailbreak uit te voeren. Er hoeft zelfs geen back-up of reservekopie gemaakt te worden. Toch is het altijd aan te raden om eerst een backup te maken zodat gegevens nooit verloren kunnen gaan mocht er toch iets mis gaan. Hieronder een handleiding hoe je een back-up kunt maken via iTunes:

 1. Verbind je iDevice met de computer waarmee je hem normaal synchroniseert.
 2. Je krijgt nu een pop-up in het scherm die vraagt of u uw foto’s en video’s wilt importen. Op windows gaat het met de optie: importeer foto’s en videos. Op Mac OS X kun je dit doen via bijvoorbeeld iPhoto of Finder.
 3. Start iTunes
 4. Druk in het menu links op de naam van jouw iDevice.
 5. Kies bovenin voor het tabblad Info.
  Contacten synchroniseren
 6. Controleer of Synchroniseer contacten aangevinkt staat en kies welke contactgegevens je wilt synchroniseren.
 7. Vink naar eigen keuze andere applicaties aan om te synchroniseren (bijv. agenda of mail).
 8. Controleer dat er bij het onderdeel Geavanceerd niets is aangevinkt, anders worden de gegevens op je iDevice vervangen.
 9. Kies rechtonderin voor Synchroniseer en wacht tot de synchronisatie is voltooid.
  De synchronisatie is voltooid

Zorg ervoor dat voordat je aan de jailbreak begint controleert of je iDevice op iOS 5.1.1 draait. Aangezien iOS 6.0 als is verschenen is het niet mogelijk op te updaten via iTunes of een OTA (over the air) update. Daarom gaan we de juiste software (iOS 5.1.1) downloaden vanaf Felixburns. Hier kiest u uit de lijst iOS 5.1.1 voor uw iDevice. Nadat het .ipsw bestand is gedownload gaan we terug naar iTunes. Klik op uw iDevice en navigeer naar het info tabblad. Klik vervolgens op de Shift toets en houdt deze ingedrukt. Klik terwijl de Shift nog is ingedrukt op “Update zoeken”. Navigeer naar het door u gedownloade bestand en volg de instructies. Het is op deze manier ook mogelijk om een downgrade uit te voeren vanaf iOS 6.0 naar iOS 5.1.1.

De kwetsbaarheden waar gebruik van wordt gemaakt om de jailbreak van iOS 5.1.1 te maken zijn met een firmwareupdate door Apple te patchen. (een patch is een oplossing voor een bug) Om ervoor te zorgen dat je in de toekomst kunt blijven jailbreaken op iOS 5.1.1 is het aan te raden om gebruik te maken van TinyUmbrella. Dit programma zorgt ervoor dat je de zogenoemde SHSH blobs kunt opslaan. Dit is een “handtekening” van elke iDevice waarmee Apple de software kan herkennen. Met deze “handtekening” voor iOS 5.1.1 kun je jouw iDevice ook nog herstellen naar iOS 5.1.1 als er eenmaal een nieuwe firmware update uit is die de jailbreak onmogelijk maakt.

 1. Als je zoals net uitgelegd een backup via iTunes hebt gemaakt van jouw iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, 3e of 4e generatie iPod touch, originele iPad, iPad 2 of nieuwe iPad én deze draait op iOS 5.1.1? Dan ben je bijna klaar om een jailbreak uit te voeren!
 2. Als je gebruikt maakt van een codeslot op je iDevice moet je deze uitschakelen voordat je probeert de jailbreak te voeren. Daarnaast moet een eventueel wachtwoord op backups van iTunes worden uitgeschakeld voor het gebruik van Absinthe 2.0.4. Dit is slechts tijdelijk en de wachtwoorden kunnen worden teruggezet.
 3. Ga naar het menu Instellingen, gevolgd door Algemeen en Stel opnieuw in. Kies in dit menu voor Wis alle inhoud en instellingen. Het is mogelijk om deze stap over te slaan, maar dan zal het uitvoeren van de jailbreak veel langer duren.
 4. Verbind je toestel met de computer via een USB-kabel.
 5. Download Absinthe 2.0.4 van greenpois0n.com voor Linux, Mac OS X of Windows. (Windows: Als administrator uitvoeren)
 6. Druk op de knop Jailbreak en wacht terwijl de jailbreak wordt uitgevoerd. Koppel je iPhone, Ipad of iPod touch tijdens dit proces niet los. Het uitvoeren van de jailbreak zal langer duren als je jouw iDevice niet hebt gewist.
 7. Als de jailbreak eenmaal succesvol is uitgevoerd kun je iTunes opnieuw openen om te herstellen met de backup die je eerder hebt gemaakt. iTunes zal vervolgens  alle bestanden, foto’s en gegevens terugzetten.
Nadat uw iDevice helemaal herstelt en gereboot is zal Cydia zichtbaar zijn op uw homescreen.


Tags: , , , ,

One Response to jailbreakhandleiding iOS 5.1.1 met Absinthe 2.0.4 voor iPhone, iPod touch en iPad

 1. Pingback: Hoe werkt Cydia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten