Hoe werkt Cydia?

Geschreven door  | 27 september 2012 | Categorie: iPad, iPhone, iPod, Jailbreak

Cydia is een alternative App Store voor de iPhone, iPad en iPod touch. Dit kan worden geinstalleerd door middel van een jailbreak. Via Cydia is het mogelijk om software te installeren die niet afkomstig is van de App Store. Dit gaat door middel van “sources”. Sources zijn letterlijk bronnen. Dit zijn vaak gewoon URL’s van een website. Dit is een website waar applicaties en tweaks staan opgeslagen. Door middel van het toevoegen van een source aan Cydia is het mogelijk om deze applicaties en tweaks te installeren.

Zodra je Cydia opstart word er gevraagd wat je bent. Hacker, Developer of User. Wij kiezen voor User. Onderin het scherm staan vijf opties. Klik op Changes. Klik vervolgens rechtsboven in het scherm op update. Wacht af en klik als het klaar is onderin het beeld op “Restart Springboard” of “Reboot Device”

Via het tabblad “Categorieën” kun je een overzicht zien van de verschillende soorten applicaties en tweaks die je via Cydia kunt downloaden. Via de tab “Wijzigingen” kun je de meest recente toevoegingen aan je sources vinden. Achter Beheren vind je de opties Pakketten en Bronnen. Via Pakketten is het mogelijk om via Cydia geïnstalleerde software te verwijderen. Via Bronnen kun je standaard niet aanwezige sources toevoegen. Via de tab Zoeken kun je gericht zoeken op in Cydia aanwezige software.

Als je een applicatie of tweak hebt gevonden die je wilt installeren via Cydia selecteer je deze door erop te drukken. Vervolgens druk je rechtsbovenin op Installeer gevolgd door Bevestig. De software zal nu worden geïnstalleerd. Vaak zul je een respring of zelfs een reboot uit moeten voeren nadat je iets via Cydia hebt geïnstalleerd. Je kunt dit doen door op de knop Herstart SpringBoard of Reboot Device te drukken.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten