HTC zet aanval in tegen nieuwe iPhone

Geschreven door  | 11 september 2012 | Categorie: Apple nieuws

Apple vs HTCHTC, de Taiwanese telefoonfabrikant kreeg al eerder een importverbod voor één van hun toestellen in Amerika. Het verbod was echter van korte duur maar nu wilt HTC Apple terugnemen.

HTC heeft in april 2011 twee patenten op draadloze dataverzending via 4G gekocht van ADC Telecommunications.

Vandaag de dag vindt het Taiwanees bedrijf dat Apple deze patenten schendt en heeft het een klacht ingediend bij de Amerikaanse handelscommissie (ITC). De klacht heeft betrekking op de huidige iPad en de nieuwe iPhone. Deze laatste wordt morgenavond voorgesteld aan het grote publiek en volgens uitgelekte berichten zal deze ondersteuning voor 4G-wereldwijd aan boord hebben.

Apple vindt dat deze patenten van HTC ongeldig zijn maar de rechter Thomas Pender is het daar niet zomaar mee eens. Apple moet met een helder en overtuigend bewijs op de proppen komen dat het patent ongeldig is.

De patenten kunnen op lange termijn wel ongeldig verklaard worden maar de tussentijdse beslissingen kunnen een grote impact hebben. Zo zou de rechter een importverbod voor de Verenigde Staten kunnen opleggen aan al de toestellen van Apple die 4G ondersteunen.

HTC heeft de laatste maanden flink wat marktaandeel verloren. Het bedrijf kan niet meer opboksen tegen Apple en Samsung. Het bedrijf ziet al een geruime tijd hun verkoopcijfers achteruithollen.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten