iOS 6 onthoudt laatst gebruikte toetsenbord per contactpersoon

Geschreven door  | 23 september 2012 | Categorie: Apple nieuws, iOS apps

iOS 6iOS 6 heeft nog een handige functie erbij gekregen dat niet zo bekend is. Het onthoudt namelijk het laatst gebruikte toetsenbord per contactpersoon.

Heb je dus meerdere toetsenborden ingeschakeld op je iOS toestel dan zal iOS onthouden welk toetsenbord je gebruikt per contactpersoon.

Misschien vraag je je af waarom je meerdere toetsenborden zou instellen. De reden hiervoor is eenvoudig te verklaren. De spellings- en autocorrectie die iOS gebruikt is namelijk afhankelijk van het toetsenbord.

Wanneer je dus een bericht verstuurt in het Engels dan zal de Nederlandse autocorrectie alles foutief aangeven tenzij je gebruik maakt van een Engels toetsenbord.

Stuur je dus geregeld berichten naar iemand met een andere taal dan Nederlands dan kan je best een toetsenbord van die taal als extra instellen. Ga hiervoor op je iOS toestel naar Instellingen → Algemeen → Toetsenbord → Toetsenborden. Kies vervolgens ‘Voeg toetsenbord toe…’ en maak je keuze.

Hou er rekening mee dat eventueel de indeling van het toetsenbord gewijzigd kan zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een Engels toetsenbord dan zal er een qwerty-toetsenbord worden getoond. Gelukkig kan je dit nog veranderen bij Instellingen → Algemeen → Toetsenbord → Toetsenborden en op de toetsenbord-naam te tikken. Daar kan je de indeling van het softwaretoetsenbord aanpassen.

Doordat iOS 6 onthoudt bij welke contactpersoon je welk toetsenbord gebruikt is overschakelen niet meer nodig. De spellings- en autocorrectie zal telkens de correcte taal gebruiken.

Wens je over te schakelen van het één naar het andere toetsenbord dan kan je de wereldbol gebruiken op het toetsenbord dat wordt gebruikt vanaf dat je meer dan één toetsenbord hebt ingesteld. Je kan er éénmaal op tikken om te schakelen naar een ander toetsenbord. Hou je je vinger even op de wereldbol dan verkrijg je een lijst waarbij je je toetsenbord kan kiezen.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten