iPad wordt toch niet gebruikt in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Geschreven door  | 21 september 2012 | Categorie: iPad

iPad ziekenhuisVorige week wist de Nederlandse site zorgvisie te vertellen dat het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst aan de slag ging met de iPad.

Op de iPad zou cruciale patiëntinformatie worden getoond zodat de arts steeds op de hoogte was van de recente ontwikkelingen bij de patiënt.

Maar de Chief Information Officer van het ziekenhuis, Steven Creve fronst bij het horen van dit nieuws. Er blijkt van het gehele verhaal niets waar te zijn.

Creve benadrukt echter wel dat de iPad al her en der wordt gebruikt in de zorginstellingen maar zelf stelt hij er zich nog vragen bij. Er moet momenteel nog steeds heel veel data ingevoerd worden over de patiënt en net hier scoort de iPad niet goed volgens hem. Bovendien is de kostprijs voor het vertalen of creëren van toepassingen voor de iPad niet goedkoop.

In het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst hebben twee studenten wel uitgetest hoe ze een bestaande applicatie konden vertalen naar de iPad. Het was gewoon een proef dat getest is door slechts één arts. Het project is intussen stopgezet en het is niet bekend of het project positief werd onthaalt of niet.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten