iPhone 5, al 2 miljoen keer besteld in 24 uur

Geschreven door  | 17 september 2012 | Categorie: iPhone

de iPhone 5, het nieuwe vlaggenschip van Apple, is op 14 september 2 miljoen keer verkocht. Dat is ruim 83.000 per uur, 1.388 per minuut en 23 per seconden! Dit heeft Apple bekend gemaakt in een persbericht. Dat is het dubbele van de iPhone 4s verkoop. Die verkocht in 24 uur “slechts” 1 miljoen keer. Apple heeft verder niet aangegeven hoeveel keer de iPhone 5 totaal is verkocht in het weekend.

De iPhone 5 is sinds 14 september te pre-orderen in een aantal landen. Waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. De telefoon word dan gelijk 21 september bij je thuis bezorgd. Mensen die te laat zijn met pre-orderen kunnen hem die dag altijd nog halen bij de Apple Store. In Nederland zal de telefoon vanaf 21 september te pre-orderen zijn. En hij is vanaf 28 september beschikbaar.

Toen de verkoop van iPhone 5 14 september van start ging was al bekend dat het een groot succes zou worden. Binnen een uur was de eerste lading uitverkocht. Het kan natuurlijk zijn dat Apple een kleine hoeveelheid klaar had liggen. Zo zou Sharp, een fabrikant van het retina-scherm, moeilijkheden hebben met het produceren van het scherm.

Vanochtend liet de bekende Amerikaanse provider, AT&T, weten dat de iPhone 5 het verkooprecord van de vorige iPhone heeft verbroken.

 

 


Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten