iPhone 5 ondersteunt dual band Wi-Fi

Geschreven door  | 17 september 2012 | Categorie: iPhone

iPhone 5Apple zei op de presentatie van de iPhone 5 dat deze verbeterd is op elk gebied.

Dat is ook te merken aan de Wi-Fi want deze is nu veel sneller dan ooit ervoor. De maximum snelheid is nu gelimiteerd op 150 Mbps.

Dat Apple deze snelheid heeft kunnen verhogen heeft vooral te maken met het feit dat de iPhone 5 nu dual band Wi-Fi ondersteunt.

Dat betekent dat het apparaat in staat is om het Wi-Fi signaal te gebruiken op de 2,4 GHz en 5 GHz frequentie. Kiezen tussen de frequenties is helemaal niet nodig. De iPhone 5 neemt automatisch de beste frequentie op.

Het voordeel van de 5 GHz frequentieband is dat deze minder gebruikt wordt door diverse toepassingen zodat er op minder storingen gerekend mag worden. Op de 2,4 Ghz frequentie zitten tal van andere draadloze toepassingen zoals DECT-telefoons, magnetrons, babyfoons,…

De 5 GHz-band heeft bovendien meer kanalen waardoor de kans op storingen verder verkleint wordt. Het enige nadeel aan deze hogere frequentie is dat het bereik korter is. Dit kan opgelost worden door betere antennes of een hoger zendvermogen te gebruiken.

Hoe dan ook de iPhone 5 zal zorgen voor een opmerkelijke verbetering wanneer er gebruik gemaakt wordt van Wi-Fi.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten