iPhone 5 tekorten komen door het nieuwe scherm

Geschreven door  | 25 september 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

iPhone 5De iPhone 5 verkoopt bijzonder goed. Maar het toestel is overal moeilijk leverbaar. Winkeliers moeten klanten steeds opnieuw teleurstellen daar het toestel zo goed als overal is uitverkocht.

Aankomende vrijdag 28 september gaat de iPhone in België en Nederland verkocht worden. De kans dat je op die dag een iPhone kan bemachtigen is bijzonder klein. Er zijn simpelweg teveel tekorten om het toestel degelijk overal te leveren.

Volgens analist Ben Reitzes komen deze tekorten door het scherm. De iPhone maakt gebruikt van een ‘in-cell’ technologie scherm. Bij zo’n scherm zitten de touchsensoren in het scherm ingebouwd. Hierdoor is er een laagop het scherm minder nodig waardoor het scherm dunner gemaakt kan worden.

Maar zo’n schermen worden maar door twee fabrikanten gemaakt, namelijk LG Display en Japan Display. Oorspronkelijk zou Sharp zulke schermen ook produceren. Maar begin september kwam het nieuws dat Scharp vertragingen heeft opgelopen bij de productie ervan.

Het blijft dus nog even wachten tot de fabrikanten hun producten van deze nieuwe technologie kunnen opschroeven. Sharp heeft momenteel hun problemen kunnen oplossen en zijn ondertussen ook gestart met hun productie.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten