Nederlandse beveiligingsonderzoekers hacken iPhone 4S

Geschreven door  | 19 september 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

pwn2ownTijdens de hackwedstrijd Pwn2Own zijn twee Nederlanders erin geslaagd om de iPhone 4S te hacken.

Dankzij de hack zijn ze in staat om allerlei informatie van de iPhone te bemachtigen zonder toestemming van de gebruiker. Zo zijn de contactgegevens, foto’s en het surfgedrag beschikbaar door deze exploit.

De twee Nederlanders Joost Pol en Daan Keuper demonstreerde afgelopen woensdag hun exploit tijdens de EUSecWest securitycontest in Amsterdam. Door de hack krijgen de twee Nederlanders 30.000 dollar samen met nog andere prijzen mee naar huis.

De exploit kan verstopt worden in bijvoorbeeld een advertentie op een webpagina. Van zodra deze wordt geopend zal de exploit zijn werk doen. Over de exacte werking willen de twee niets kwijt. Ze willen absoluut niet dat iemand hun exploit gaat misbruiken. Wel zijn ze uiteraard benieuwd hoe Apple gaat reageren en hopen dat Apple snel met een update komt zodat hun exploit niet meer werkt.

De exploit is ontwikkelt in een paar weken zonder elke dag uren te spenderen aan het project. Hun hack werkt op de iPhone 4S met iOS 5.1.1. Maar de kans is reëel dat deze ook werkt op de iPhone 5 met iOS 6.

Brian Gorence, de organisator van deze hackwedstrijd zegt dat Apple niet meteen als schuldige voor het lek mag worden aangewezen. De exploit maakt immers gebruik van een lek die aanwezig is in WebKit. Apple moet wel het lek gaan dichten en zal de volledige uitleg van deze exploit in handen krijgen.

Joost Pol vindt echter nog steeds dat de iPhone het meest veilige toestel is dat er momenteel bestaat.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten