Nog maanden wachten op Google Maps app voor iOS

Geschreven door  | 26 september 2012 | Categorie: Apple nieuws, iOS apps

iOS kaartenWie niet tevreden is met de kaartendienst van Apple zelf en had gehoopt om snel gebruikt te kunnen maken van Google Maps via een nieuwe app moeten we teleurstellen.

Volgens de New York Times is Google effectief bezig met de ontwikkeling van zo’n applicatie voor iOS. Deze zal echter niet klaar zijn voor het einde van het jaar. Die informatie hebben ze verkregen via mensen die rechtstreeks betrokken zijn bij het project.

Google zou verrast zijn geweest doordat Apple de huidige app die gebruik maakt van Google’s diensten compleet heeft verwijderd sinds iOS 6. Google had gehoopt dat deze app tijdelijk zou blijven bestaan zolang het contract tussen Google en Apple nog geldig was. Maar Apple besliste anders.

Hierdoor heeft Google veel tijd verloren en hebben ze nog zeker tot het einde van het jaar nodig om hun applicatie af te maken. Ook zou Google 3D beelden willen toepassen in hun app zodat ze toch kunnen concurreren met de dienst van Apple. Maar om dit te verwezenlijken moet Google de code van hun app Google Earth en Google Maps gaan integreren in 1 app. Deze omzetting vraagt nog meer tijd.

Wens je echter nu al de Google kaarten opnieuw te gebruiken dan kan je met Safari surfen naar maps.google.com. Vervolgens zet je deze pagina op je beginscherm. Dit doe je door op de deelknop te klikken en vervolgens ‘Voeg toe aan beginscherm’ te kiezen.
Tags: , , ,

One Response to Nog maanden wachten op Google Maps app voor iOS

  1. Pingback: Google weigerde om turn-by-turn navigatie op iOS toe te laten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten