Start de digitalisering van het onderwijs, of niet?

Geschreven door  | 1 september 2012 | Categorie: iPad

iPad in de klasOvermorgen is het zover, het nieuwe schooljaar gaat van start.

Voor de leerlingen van het Sint-Pieterscollege / Sint-Jozefhandelsschool in Blankenberge zal het alleszins een aanpassing zijn. Om de lessen te kunnen volgen hebben alle leerlingen daar een iPad nodig.

Het project kent wat protest van een tiental ouders maar de directie houdt voet bij stuk. Het project gaat door en iedere leerling moet een iPad hebben. De argumentatie van de ouders is vooral dat ze niet precies het kostenplaatje van dit digitaal project weten. Sommige ouders willen helemaal niets van het project weten en sturen hun kinderen naar een andere school.

Heeft een iPad in het onderwijs wel effectief een meerwaarde? Die vraag kunnen we ons best stellen. Zijn er al voldoende digitale lessen beschikbaar in onze taal? En wordt er bijvoorbeeld al intensief gebruik gemaakt van programma’s zoals iBooks Author om educatieve boeken te ontwikkelen?

Hoe dan ook, de digitalisering van het onderwijs is gestart. Tal van scholen hebben al iPads aangeschaft en gebruiken deze in verschillende lessen. Een verplichting zoals de school van Blankenberge doet, is voor de meeste nog een brug te ver.

Het programma Terzake gaf de nodige aandacht in een videoreportage aan deze digitalisering van het onderwijs en nam een kijkje in een school van Stabroek.

Wat vinden jullie van deze digitalisering in het onderwijs? Kan de iPad zomaar verplicht worden en heeft deze effectief een toegevoegde waarde? Laat het ons weten.

Bekijk de videoreportage: Veroveren tablets voorgoed de klas?
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten