Succesvolle start bij scholen die iPad verplichten in de klas

Geschreven door  | 19 september 2012 | Categorie: iPad

School met iPadDit schooljaar verplichten drie Blankenbergse scholen van de campus Sint-Pieterscollege/Sint-Jozefhandelsschool het gebruik van de iPad in de lessen.

Na een proefproject dat de scholen eerder uitvoerden waren ze ervan overtuigd dat de iPad een meerwaarde gaat geven aan de leerlingen. Dankzij de iPad worden ze uitgedaagd om actief en zelfstandig met de leerstof aan de slag te gaan.

In het begin van dit schooljaar kwam er wat protest van een tiental ouders. Maar de rechter gaf de school gelijk en het iPad-project mocht aan de slag gaan. Sommige ouders waren terecht ongerust over de rekening dat deze digitalisering met zich ging meebrengen. Maar de school verzekert ons dat de schoolrekening gelijk zal blijven als het jaar ervoor.

Bovendien is er veel aandacht besteedt om ook ouders die het financieel moeilijk hebben in alle discretie te helpen. Met de komst van de iPad moeten bepaalde zaken niet meer extra worden aangekocht zoals een atlas, rekenmachine,…

Leerlingen hebben de mogelijkheid de iPad te kopen of te huren via de school. Zo’n 384 leerlingen hebben deze gehuurd en 195 leerlingen hebben de iPad meteen gekocht. Opmerkelijk is dat 122 leerlingen al voor de start een eigen iPad hadden en deze meebrachten naar de school.

Ook de school is best tevreden. Nieuwe lockers zorgen ervoor dat de leerlingen hun iPad veilig kunnen opbergen en het draadloze netwerk blijkt perfect te werken. Zowel leerlingen als de leraars reageren enthousiast op het iPad-project.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten