Waarom geen hoesje voor de iPhone 5 te koop?

Geschreven door  | 14 september 2012 | Categorie: iPhone

iPhone 5Voor de iPhone 5 heb je waarschijnlijk geen hoesje meer nodig, maar waarom?

Iedereen kent het wel, je laat je iPhone vallen en je krijgt de schok van je leven omdat je ervan overtuigd bent dat je scherm kapot is. Vandaar dat Apple sinds de verkoop van de eerste iPhone hoesjes mee verkoopt.  Waarom doen ze dit bij de iPhone 5 niet meer?

Volgens de website “Cult of Mac” is het heel simpel: Alle “valproblemen” van de iPhone 4 en 4s zijn opgelost. Dus waarom nog een bumper nodig? Maar wat zijn de problemen, en hoe zijn die opgelost?

Als eerste het probleem met de antenne, ofwel “the grip of death”. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Als je de iPhone 4 op een verkeerde manier vasthoudt kan in één keer de verbinding wegvallen. Hiervoor leverde Apple hoesjes, waarmee het probleem was opgelost. Bij de iPhone 4s is het hardwarematig opgelost door de antenne in vier stukken te splitsen. Bij de iPhone 5 is dit probleem helemaal opgelost. Doordat er twee antennes zijn aangebracht die niet met elkaar in verbinding staan. Dit probleem is opgelost omdat het in het dagelijks gebruik niet mogelijk is om beide antennes met de handen te “bedekken”.

iphone5_antennas

Een ander probleem bij de iPhone 4 en 4s is dat ze uit 2 stukken glas bestaan. Hierdoor is de kans dat de voor- of achterkant breekt tijdens een val nogal groot. Door het gebruik van bijvoorbeeld een bumper of hoesje wordt die kans verkleind.

Hij grootste verschil tussen de iPhone 4 of 4s met de iPhone 5 is absoluut het scherm. Niet alleen door het verschil in formaat. Maar ook de manier waarop het scherm in de telefoon zit. Bij de iPhone 4 en 4s wordt gebruikt gemaakt van twee aparte lagen in het scherm. Een touchscreen én een lcd-scherm. Deze zitten samen in de aluminium rand van de telefoon. Bij de iPhone 5 is gebruik gemaakt van een nieuwe techniek. Het lcd-scherm en het touchscreen zitten verwerkt in één laag. Dit is totaal een stuk dunner dan twee aparte lagen. Hierdoor ligt het scherm dieper in de telefoon en steekt de aluminium rand net boven het scherm uit. Mocht de iPhone 5 plat op de grond vallen dan zal dus hoogstwaarschijnlijk de aluminium rand worden geraakt en niet het scherm.

iresq_iphone_5_4s_bottom_comparison

Ook aan de achterkant van de iPhone is flink gesleuteld. Ze hebben geleerd van de kwetsbaarheid van de glazen achterkant van de iPhone 4 en 4s. En het vervangen van het glas door het sterkere aluminium. Hierdoor is de iPhone 5, ondanks dat die groter is, ook nog eens 38 gram lichter dan de iPhone 4 en 4s.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten