Werknemers Parijse Apple Stores starten met hun staking

Geschreven door  | 21 september 2012 | Categorie: Apple nieuws

Apple Store ParisDe werknemers lieten al eerder hun frustraties weten over het langdurig verloop van de onderhandelingen over een loonsverhoging.

Sinds juli gebeuren deze gesprekken zonder resultaat. Naast een loonsverhoging eisen de werknemers een 13de maand, drinkwatervoorziening en een bijdrage van de werkgever voor hun kosten in het restaurant.

Als actie droegen de werknemers deze week een polsbandje met de tekst ‘Believe’ erop. Op die manier geloofde ze nog steeds in een goede afloop van de huidige gesprekken. Maar om hun eisen kracht bij te zetten hebben de werknemers besloten om in staking te gaan. Het zijn enkel de twee Apple Stores in Parijs die meedoen aan de actie. De andere Apple Stores in Frankrijk blijven gewoon. Apple stelt ongeveer 1000 mensen tewerk in hun Franse verkooppunten.

Deze staking komt zeer ongelegen bij Apple omdat het net gebeurt op 21 september. Dat is de dag waarop de iPhone 5 wordt gelanceerd in Frankrijk. Het gaat dus niet eenvoudig zijn om een iPhone 5 vandaag in Parijs te bemachtigen.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten