Zwitserse spoorwegmaatschappij eist geld van Apple

Geschreven door  | 21 september 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad

iPad klokHet lijkt misschien wat bizar maar de Zwitserse nationale spoorwegmaatschappij SBB hoopt op een financiële vergoeding van Apple.

De reden hiervoor is dat met de komst van iOS 6 de iPad een klokapplicatie heeft gekregen. Echter de wijzerplaat lijkt exact hetzelfde als de wereldberoemde Zwitserse stationsklok.

De spoorwegmaatschappij heeft echter geen toestemming aan Apple gegeven om het uiterlijk van hun klok te gebruiken. Ze voelen zich wel vereerd dat Apple het 68 jarig oude ontwerp van de stationsklok gebruikt op de iPad. Ze hopen dan ook dat ze samen met Apple het probleem op een vriendschappelijke manier kunnen oplossen.

De spoorwegmaatschappij SBB geeft wel meer licenties uit voor het gebruik van het uiterlijk van hun stationsklok. Horlogemaker Mondaine staat ervoor bekend dat zij het uiterlijk van deze stationsklok in allerlei modellen gebruikt. Hiervoor hebben ze echter wel een licentie gekocht.

Het blijft dus afwachten hoe Apple hierop gaat reageren.


Tags: , , ,

One Response to Zwitserse spoorwegmaatschappij eist geld van Apple

  1. Pingback: Apple bereikt akkoord met Zwitserse spoorwegmaatschappij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten