Is Apple actief op zoek naar lekken?

Geschreven door  | 11 oktober 2012 | Categorie: Apple nieuws

Top Secret AttachmentApple staat bekend voor hun geheimhouding. Niets is zeker tot wanneer Apple het product voorstelt.

Steve Jobs stond erop gehamerd dat alles in verband met nieuwe producten in het geheim moet gebeuren. Hij scheidde geregeld designers en software ingenieurs van elkander zodat ze nooit het volledige nieuwe product in ware aard konden zien.

Ook de nieuwe topman van Apple Tim Cook heeft al laten weten dat geheimhouding van nieuwe producten ontzettend belangrijk is en dat hij dit zelfs nog wilt verscherpen. Toch slaagt Tim Cook er maar niet in om de vele lekken die naar buiten te komen te dichten.

De trouwe Appleweetjes lezers waren niet verbaasd bij de voorstelling van de iPhone 5. Foto’s van productiemodellen die er exact hetzelfde uitzagen hadden we al uitgebreid kunnen laten zien. De kleinere dock-aansluiting, de verplaatsing van de aansluiting van de hoofdtelefoon naar onderen,… Zelfs de nieuwste oordopjes, EarPods waren geen geheim.

Het lijkt erop dat bij Tim Cook er veel meer lekken naar buiten komen dan ooit ervoor. Misschien moet hij wat strenger worden bij de productieleverancier aangezien hier de meeste lekken gebeuren. Of heeft hij een totaal andere aanpak?

Fabrikanten die accessoires ontwerpen gebruikten voorheen gretig al deze foto’s van gelekte productiemodellen. Op die manier konden ze al een degelijke voorraad van hoesjes produceren. Maar er is een verandering aan de gang over het gebruik van al deze lekken.

Enkele fabrikanten zou zelfs al zijn gestaakt om cases te ontwikkelen voor de nog uit te brengen iPad mini. Reden hiervoor is dat de gelekte productiemodellen steeds een kleine wijziging lijken te krijgen waardoor deze fabrikanten geen zekerheid meer hebben.

De vraag blijft wie lekt nu al deze foto’s en onderdelen? Zit Apple mee in het spel om af en toe eens een gerucht de wereld in te sturen? Als er talloze geruchten zijn wordt het moeilijker om de juiste eruit te kiezen. Bovendien kan Apple door foutieve informatie door te geven actief op zoek gaan naar wie deze lek naar buiten heeft gebracht.

Heel de media was ervan overtuigd dat Apple gisteren op 10 oktober aan de pers uitnodigingen zou sturen om de voorstelling van de iPad mini op 17 oktober mee te maken. Maar op elk persbureau en dus ook bij ons bleef de mailbox leeg.

Was het misschien een nieuwe slimme zet van Apple om de nodige aandacht te krijgen zonder iets te doen? Proberen ze op deze manier te zoeken wie hun vertrouwde partners zijn en wie niet?

Dat de iPad mini er ooit komt daar mogen we zeker van zijn maar enkel Apple gaat bepalen wanneer en niet één of andere grote investeerder die een gerucht heeft gehoord.
Tags:

One Response to Is Apple actief op zoek naar lekken?

  1. Pingback: Tweede poging voor iPad mini op 23 oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Typ uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Maak vervolgens een keuze of u deze wekelijks en/of dagelijks wilt ontvangen.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten