Apple neemt afscheid van Java

Geschreven door  | 17 oktober 2012 | Categorie: Mac

UpdateJava kwam de laatste tijd meer en meer negatief in het nieuws. Verschillende beveiligingsproblemen zorgde voor tal van malware problemen.

Apple bracht daarvoor al een update uit waarbij de Java plugin automatisch wordt gedeactiveerd wanneer deze gedurende langere tijd geen applets heeft uitgevoerd.

Vroeger bouwde Apple Java in het systeem waarbij het lang duurde vooraleer beveiligingsproblemen werden opgelost. Eerst moest Oracle het lek vinden en dichten en pas daarna kon Apple aan de slag om deze aanpassingen door te voeren. Dat was omslachtig en tijdrovend. Dat besefte Apple ook en vanaf Lion (OS X 10.7) hebben ze besloten om Java niet langer in het systeem in te bouwen.

Vandaag de dag is Oracle klaar met hun Java-kit voor Mac gebruikers. Daarom heeft Apple besloten om een update uit te brengen waarbij alle sporen van Apple’s Java plugin worden verwijderd van je systeem. Indien je toch nog Java nodig hebt, dan zal de browser je doorverwijzen naar een webpagina van Oracle om Java te installeren.

Het voordeel hiervan is dat eventuele beveiligingsproblemen sneller worden opgelost.

De update is beschikbaar voor Snow Leopard, Lion en Mountain Lion gebruikers.

Updaten kan via Software Update. Klik hiervoor op het ‘Apple Logo’ in de menubalk en kies voor ‘Software Update…’
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten