Apple stelde iTunes 11 uit door Sony/ATV

Geschreven door  | 1 oktober 2012 | Categorie: Apple nieuws

iTunes 11 introductieBij de introductie van de nieuwe iPhone 5 liet Apple ons ook al een kennismaken met iTunes 11. Deze update belooft ons een veel eenvoudiger gebruikersinterface dan ooit ervoor.

iTunes 11 kent een betere integratie met de iCloud en heeft vooral cosmetische ingrepen ondergaan. Zo is er een complete nieuwe manier om je bibliotheek te bekijken in de vorm van een grid. Ook de iTunes Store is grondig vernieuwd en krijgt het uiterlijk van de Store in iOS 6.

Maar over één van de nieuwste functies in iTunes 11 werd niet gepraat. Met iTunes 11 was Apple van plan om een nieuw muziekstreamingservice te lanceren. Maar dat feestje ging niet door. Spelbreker is deze maal Sony/ATV dat niet tevreden was met de onderhandelingen die gebeurde samen met Apple over de licentiekosten per nummer volgens The New York Post.

Oorspronkelijk wou Apple iTunes 11 lanceren samen met de introductie van de iPhone 5 lieten onze bronnen weten. Maar na de mislukte onderhandelingen maakte Apple snel de nodige aanpassingen aan de huidige versie van iTunes voor de ondersteuning van de nieuwe iOS apparaten.

De nieuwe muziekstreamingservice van Apple creëert een gepersonaliseerd radiostation dat je naar je eigen wensen kan aanpassen. Op basis van liedjes die je vaak afspeelt samen met de Genius functionaliteit krijg je de ideale mix van een op jouw maat gemaakt radiostation.

Apple wou de gebruiker bovendien de mogelijkheid geven om bepaalde artiesten meerdere keren te beluisteren. Zoiets vraagt om een nieuwe licentie en deze gesprekken verliepen niet zo vlotjes met Sony/ATV.

Het gevolg was dat Apple hun muziekstreamingservice moest uitstellen. Gelukkig zouden de gesprekken nog gewoon doorgaan. Het zou dus goed kunnen dat we deze maand de nieuwe muziekstreamingservice kunnen verwachten in iTunes 11 en dan uiteraard ook op iOS 6.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten