Europa wilt dat Apple duidelijker is over de garantieperiode

Geschreven door  | 2 oktober 2012 | Categorie: Apple nieuws

Viviane RedingHet is niet de eerste keer dat Apple in opspraak komt in verband met de garantietermijn. Maar al te graag promoot Apple hun eigen uitgebreide betalende garantie met AppleCare.

Zo geeft Apple bij elke iPod en Apple TV één jaar beperkte garantie en tot negentig dagen gratis telefonische hulp (Apple website). Met behulp van AppleCare kan je deze garantie uitbreiden tot 2 jaar met telefonische hulp. Maar volgens de Europese regels moet Apple hun klanten 2 jaar garantie geven. Indien je in dit geval AppleCare zou bijkopen dan is de enigste meerwaarde de telefonische ondersteuning.

Eurocommissaris Viviane Reding vindt dat Apple nu eindelijk eens duidelijk mag zijn tegenover de Europese consument. Apple spreekt telkens over slechts één jaar fabrieksgarantie wat volgens Reding in strijd is met de Europese regels.

Reding heeft de 27 Europese lidstaten aangeschreven met het verzoek om de communicatie van Apple omtrent de garantiebepaling nauwgezet te gaan controleren. De Europese wetgeving geeft consumenten het recht op minimaal twee jaar garantie die geclaimd kan worden bij de verkoper. Het is aan Apple en de verkoper om de consument hierover juist te informeren in plaats van onduidelijk te zijn zodat consumenten een extra pakket zoals AppleCare zouden aanschaffen.

Dit jaar in maart stuurde Test-Aankoop een ingebrekestelling naar Apple. De consumentenorganisatie vond toen al dat Apple zijn garantieperiode onduidelijk was. Ook in Italië is Apple al eens veroordeeld wegens misleiding van de consument en moest 900.000 Euro boete betalen.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten