Grootte van iOS apps in halfjaar 16% toegenomen

Geschreven door  | 17 oktober 2012 | Categorie: Apple nieuws, iOS apps

iPhone App StoreOnderzoeksbureau ABI Research heeft opgemerkt dat de gemiddelde grootte van iOS applicaties in een halfjaar zijn toegenomen met 16 procent.

In september van dit jaar was de gemiddelde grootte 23 megabyte groot dat is een toename van 16 procent ten opzicht van maart. Als we specifiek naar games kijken dan is de gemiddelde grootte 60 megabyte of een toename van 42 procent in een halfjaar.

De groei van de apps valt voornamelijk te verklaren door de nieuwe iPad met een Retina scherm. Hierdoor moeten ontwikkelaars hun afbeeldingen in een hogere resolutie zetten wat sowieso leidt tot een toename van grootte.

Ook de beslissing van Apple om applicaties te downloaden via het mobiele netwerk tot 50 megabytes in plaats van 20 megabytes zorgt ervoor dat ontwikkelaars meer mogelijkheden met hun app hebben.

Doordat apps steeds groter worden kan je steeds minder apps installeren. Een 16 GB iOS apparaat zal steeds sneller vol geraken. Gebruikers van zo’n toestel moeten dus meer en meer keuzes maken over wel app wel of niet op het toestel blijft staan.

Ook Apple merkt deze trend op. Voorheen was de iPod Touch nog verkrijgbaar in een 16 GB variant maar met de recente vernieuwing is deze enkel nog verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 32 of 64 GB.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten