Mac App Store kampt met lange wachttijden

Geschreven door  | 9 oktober 2012 | Categorie: iOS apps, Mac

Mac App StoreDe Mac App Store is de eenvoudigste manier om apps voor je Mac te vinden. Het idee van zo’n App Store heeft Apple overgenomen door het gigantisch succes dat de App Store kent op de iPhone, iPad en iPod Touch.

Sinds 6 januari 2011 was zo’n App Store voor Mac-computers ook beschikbaar in de vorm van de Mac App Store. Na amper 24 uur kende deze Store al meer dan één miljoen downloads.

Het principe is hetzelfde als voor de andere App Store. Ontwikkelaars dienen hun applicatie in bij Apple waarbij deze uitvoerig getest zal worden aan allerhande voorwaarden die Apple stelt. Enkel wanneer de applicatie het goedkeuringsproces met glans doorstaat wordt deze geplaatst in de Mac App Store. Is dat niet het geval dan krijgt de ontwikkelaar het bericht waar het probleem ligt.

Maar volgens het opleidingscentrum Shiny Development is de goedkeuringsperiode bij Apple de laatste 6 maanden steeds langer en langer aan het worden voor de Mac App Store.

Het opleidingscentrum heeft de wachttijden van 62 ontwikkelaars bijgehouden en komt tot deze conclusie. Het onderzoek mag misschien wel klein zijn het toont wel aan dat de wachttijden inderdaad aan het stijgen zijn.

Voorheen was de wachttijd gemiddeld één week maar sinds april van dit jaar is de wachttijd opgelopen tot bijna 1 maand.

Gelukkig is de trend niet te zien voor applicaties ontwikkelt voor iOS. Gemiddeld moeten deze ontwikkelaars tussen de 3 en 11 dagen wachten.

Ontwikkelaars die hun wachttijden willen meedelen aan Shiny Development kunnen eens een kijkje nemen op de volgende website.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten