Oeps…Apple vergeet lichtsensor in nieuwe iPod Touch te steken

Geschreven door  | 16 oktober 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPod

iPod TouchDe nieuwe iPod Touch is voor het eerst verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Bovendien is deze nu ook voorzien van hetzelfde scherm zoals bij de iPhone 5 en zelfs een HD FaceTime camera kon er nog bij.

Maar ondanks deze mooie vernieuwingen heeft Apple de lichtsensor weggelaten. Deze sensor regelt automatisch de helderheid van het scherm.

Afhankelijk van het omgevingslicht zal de helderheid van het scherm vermeerderen of verminderen. Ga je dus naar buiten met je iPod Touch dan zal de sensor bepalen dat de helderheid omhoog moet zodat het scherm nog goed leesbaar wordt. Zit je in een donkere omgeving dan zal de helderheid afnemen zodat je niet verblind wordt.

We moeten nog 2 weken wachten vooraleer we de iPod Touch in handen krijgen maar een redacteur bij GigaOm heeft meer succes. Hij kon de iPod Touch al eens grondig testen en merkte op dat hij niet overal het scherm kon lezen. Geregeld moest hij zelf de helderheid bijstellen om de leesbaarheid te behouden.

Bij de instellingen van de iPod Touch blijkt de schakelaar om de schermverlichting automatisch te regelen verdwenen te zijn. Na het uitpluizen van de handleiding blijkt inderdaad dat Apple met geen woord meer spreekt over deze lichtsensor.

Vermoedelijk heeft Apple de sensor weggelaten om wat kosten te besparen. We vinden het wel een spijtige trend aangezien deze eenvoudige sensor wel een handige functie is.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten