Productie iPhone 5 loopt vertraging op door staking

Geschreven door  | 6 oktober 2012 | Categorie: iPhone

Tim Cook bezoekt FoxconnWacht je nog steeds op je bestelling van de iPhone 5 dan hebben we slecht nieuws voor jouw. Door een staking dat momenteel bezig is door zo’n 3000 medewerkers van Foxconn loopt de productie van de iPhone 5 ernstige vertraging op.

Het is de Chinese mensenrechtenorganisatie China Labor Watch dat melding maakt over deze staking. Er zijn al langer spanningen tussen arbeiders en hun directe chef bij Foxconn.

Apple zou naar aanleiding van klanten die klagen over krassen op de achterkant en zijkant van een gloednieuwe iPhone 5 Foxconn hebben gevraagd om de kwaliteitseisen te verhogen. Maar de arbeiders menen dat door deze verhoogde kwaliteiteis de werkdruk nog hoger wordt en dat ze niet langer aan de productie deadlines kunnen voldoen.

Bovendien mogen de arbeiders volgens de Chinese mensenrechtenorganisatie geen verlof nemen bij de komende vakantieperiode. Al deze factoren leidde tot een spontane staking bij de fabriek.

In mei van dit jaar maakte Apple nog bekend dat ze de werkomstandigheden bij Foxconn willen verbeteren.
Tags: , , ,

One Response to Productie iPhone 5 loopt vertraging op door staking

  1. Olaf191 7 oktober 2012 at 12:56

    awel….als je van de 4 of de 4s komt is hij het wachten niet waart. Ik gebruik de 5 nu al een paar dagen en ik zeg eerlijk dat het wow effect is uitgebleven. Buiten het feit dat hij groter en dunner is is er echt niets speciaals veranderd ten opzichte van de 4 of de 4s…

    mijn mening hé… 🙂

    groetjes van een die hard apple fan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten