Review & wedstrijd Bodyguardz voor de iPhone 5

Geschreven door  | 4 oktober 2012 | Categorie: iPhone

Bodyguardz verpakkingHeb je net een gloednieuwe iPhone 5 gekocht dan wil je deze uiteraard ook beschermen.

Heb je niet graag een opvallend ding rondom je iPhone zoals één of ander case dan is de beste keuze een soort van plakfolie.

Bodyguardz heeft ondertussen hun extreem dunne en duurzame plakfolie aangepast voor de iPhone 5.

Wij hebben dankzij appelshop.com de UltraTough Clear Skins Full Body Protection van Bodyguardz aan een grondige test kunnen onderwerpen.

Deze kit houdt eigenlijk in dat je de volledige iPhone kan beplakken. Zo heb je een folie voor het scherm, de achterkant en de zijkanten. Bodyguardz levert een dubbele inhoud in hun pakket. Je kan dus in feite twee iPhones behandelen.

Als je de verpakking opent dan besef je meteen dat je de folie niet zomaar hals over kop op je iPhone moet gaan kleven. Je moet er rustig voor gaan zitten en eventjes de tijd voor nemen. Heb je nog nooit eerder een folie gekleefd dan is het raadzaam om de Youtube films van Bodyguardz even te bekijken.

Bodyguardz inhoud

Je hebt twee mogelijkheden om de folie aan te brengen droog of met behulp van een gel. Wanneer je deze folie droog aanbrengt dan moet je deze van de eerste keer juist kleven. Het herpositioneren is zo goed als niet meer mogelijk.

De gel oplossing maakt het aanbrengen van de folie een stuk eenvoudiger. Doordat de folie nat is kan je deze perfect herpositioneren. Het enige nadeel is dat je zeker 30 minuten moet wachten vooraleer je je iPhone opnieuw gebruikt, daar de folie moet drogen.

Wij kozen voor de gel oplossing. Omdat we in het verleden al moeilijkheden hebben gehad om de folie van de eerste keer perfect aan te brengen.

ReinigenNa het wassen van onze handen begonnen we aan de wasbeurt van de iPhone. We zetten de iPhone uit en met een vochtig doekje dat wordt bijgeleverd maken we deze volledig vetvrij.

Daarna wrijven we het geheel droog met het bijgeleverde doekje. Zorg ervoor dat er geen vochtstrepen en stofjes nog zichtbaar zijn! Wanneer je de folie kleeft zullen alle stofdeeltjes namelijk niet meer weg te krijgen zijn.

Vervolgens namen we de folie van de achterkant. We verwijderde de beschermlaag aan één kant zodat de klevende kant van de folie vrijkwam. Daarna brachten we de gel aan en smeerde deze met een vinger over de ganse folie. Nu plaats je deze op de iPhone. Door de gel zal je merken dat je de folie heel eenvoudig zonder al te veel moeite kan verschuiven zodat je deze perfect kan positioneren. Heb je eventueel enkele luchtbellen onder de folie zitten dan haal je deze er terug af, smeer de gel nogmaals over gans de folie en probeer het opnieuw.

KlevenZodra je tevreden bent van de positie van de folie ga je de eventuele kleine luchtbellen en de overtollige gel moeten verwijderen. Dit doe je door een kredietkaart te nemen en de luchtbelletjes eruit te duwen.

Let erop dat de folie niet verschuift of dat je deze uittrekt. Het uittrekken van de folie kan vooral bij de openingen gebeuren wanneer je daar teveel kracht zit. Begin dus rustig aan.

Heb je nog enkele kleine luchtbelletjes dan moet je niet meteen paniekeren. De gel moet immers nog opdrogen en meestal verdwijnen deze na een paar dagen vanzelf. Als laatste stap moet je de bovenste beschermlaag van de folie verwijderen. Doe dit rustig aan want wanneer je dit te snel doet heb je de kans dat je de folie terug lostrekt.

Bodyguardz raadt aan om zeker 30 minuten te wachten vooraleer je de iPhone gebruikt. In deze tijd heeft de folie wat tijd om op te droog zodat deze zeker op zijn plaats gaat blijven zitten.

Het aanbrengen van de folie op het scherm van de iPhone gebeurt op exact dezelfde wijze. Het verbaasde me hoe eenvoudiger het is om zo’n plakfolie aan te brengen met een gel in plaats van deze droog aan te brengen. Maar die keuze bepaal je volledig zelf.

Zoals eerder gezegd is dit een Full Body Protection kit dat houdt ook in dat de zijkanten beschermt kunnen worden. Deze fijne folies moet je droog aanbrengen en gaat verbazend eenvoudig. Ik moest wel herhaaldelijk de folie herpositioneren omdat de openingen niet perfect zaten. Maar hoe fijn de folie ook is, deze bleef intact. Enkel de onderkant van de iPhone wordt niet beschermd. Op zich is dat wel logisch aangezien daar teveel openingen zijn.

De protectors van Bodyguardz staan bekend voor hun duurzaamheid en beschermt je iPhone 5 tegen krassen van sleutels, geld,… Het aanbrengen van de folie is eigenlijk wel eenvoudig. Je moet er alleen even de tijd voor nemen en zorg dat je je iPhone eerst goed poetst. Maak je ook niet al te druk over nog kleine luchtbelletjes die aanwezig blijven. Ze verdwijnen na enkele dagen.

appelshop.com

In samenwerking met appelshop.com mogen wij een pakket van UltraTough Clear Skins Full Body Protection van Bodyguardz voor de iPhone 5 verloten onder onze bezoekers.

Deelnemen is heel eenvoudig, vul het onderstaande formulier in en je maakt automatisch kans. Deelnemen kan tot woensdag 10 oktober 21:00u. De winnaar krijgt een persoonlijk bericht.

De wedstrijd is gedaan.
Tags: , , ,

2 Responses to Review & wedstrijd Bodyguardz voor de iPhone 5

  1. Ronny 4 oktober 2012 at 14:37

    Ik hoop dat ik win, ik moet nog wel effe wachten op mijn iphone. Heb hem besteld bij vandenborre

  2. Bianca 10 oktober 2012 at 11:34

    Top leuke Giveaway ;D!

Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten