Steve Jobs dacht al aan de iPad in 1983

Geschreven door  | 3 oktober 2012 | Categorie: Apple nieuws

Talk-by-Steven-Jobs-CassetteSteve Jobs wordt beschouwd als een pionier van de computerindustrie. Hij zal steeds herinnerd worden als de visionair die de wereld veranderde.

In 1983 gaf Steve Jobs nog een toespraak op het ‘Center for Design Innovation’. Het thema van die conferentie was toen ‘The Future isn’t what it used to be’. Na die toespraak hield hij nog een vragenuurtje waarbij wel opmerkelijke uitspraken zijn gebeurd.

Eerder kwamen er al geluidsfragmenten naar buiten over die conferentie. Maar op die fragmenten kon je enkel de toespraak horen van Steve Jobs. Het vragenuurtje was spijtig genoeg weggelaten. Maar dankzij lifelibertytech is de volledige audio-opname van die toespraak en vragenuurtje beschikbaar.

De opname is bijna 30 jaar oud en Steve Jobs deed toen al opmerkelijke uitspraken over de technologie die nog maar enkele jaren geleden verwezenlijkt is kunnen worden.

Zo zei hij dat de strategie van Apple is om een ongelooflijke computer in een boekformaat te maken dat je altijd bij je hebt en dat je op 20 minuten kan leren om te gebruiken. Ook een radio-link kan niet ontbreken zodat mensen het toestel niet overal hoeven op aan te sluiten om te kunnen communiceren,… Die uitspraak lijkt verdacht veel op de technologie die we vandaag de dag kennen in de iPad.

Beluister het volledig fragment, de uitspraak over de iPad kan je horen vanaf de 25ste minuut.


Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten