Steve Jobs verafschuwde Google door hun stelend gedrag

Geschreven door  | 4 oktober 2012 | Categorie: Apple nieuws

Steve Jobs mapsTwee stafmedewerkers hebben aan Bloomberg laten weten dat Steve Jobs Google meer en meer begon te verafschuwen.

De reden hiervoor was dat Google veel functies van de iPhone overnam voor hun Android platform en niets in ruil gaf aan Apple.

Zo mocht Apple van Google nog steeds geen gebruik maken van ‘turn-by-turn’ navigatiemogelijkheden met Google Maps dat voorheen in iOS zat.

Steve Jobs was zo kwaad dat hij de zoekdienst van Google uit iOS wou weren zodat gebruikers moesten gebruik maken van een andere zoekdienst zoals Bing, Yahoo,… Hij wist echter dat een dergelijke stap veel gebruikers niet tevreden zou stellen.

Om niet te moeten toegeven aan de nieuwe Google voorwaarden besloot hij dat Apple maar zelf aan de slag moest voor hun kaarten-applicatie. In principe zou Apple nog een jaar hebben kunnen wachten met de lancering van hun eigen dienst om deze nog op punt te zetten. Maar Apple besloot om het nu te doen met de komst van de iPhone 5 en iOS 6. Waarschijnlijk was dit ook wat Steve Jobs had gewenst.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten