TomTom op weg naar een beursexit dankzij Apple

Geschreven door  | 15 oktober 2012 | Categorie: Apple nieuws

TomTom iPadTomTom zit al een tijdje in woelig vaarwater. Dat komt vooral door de talrijke navigatie applicaties die beschikbaar zijn voor de smartphones.

Maar ook de recente problemen die Apple kent met de opstart van hun eigen kaarten applicatie dat gebruik maakt van de database van TomTom deed hun niet goed. De koers daalde verder naar benenden.

Analist Martijn den Drijver van SNS Securities is dan ook van mening dat het nu het moment is dat de oprichters van TomTom het bedrijf van de beurs gaan halen. Met financiële hulp van Apple kunnen ze de resterende aandeelhouders uitbetalen. Een uitbetaling van 6 Euro per aandeel moet volgens hem mogelijk zijn.

TomTom zou dan na hun beursexit een licentieovereenkomst met Apple sluiten en de resterende activiteiten gaan uitbesteden. Beleggers geloven alvast in het verhaal. Het aandeel van TomTom steeg vandaag naar 3,95 Euro.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten