Verhoogde kwaliteitscontrole op aluminium achterkantjes iPhone 5 zorgt voor schaarste

Geschreven door  | 10 oktober 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

Krassen iPhone 5De iPhone 5 is zo goed als nergens meer te verkrijgen. De levertijd loopt al enkele weken op en verschillende winkelketens hopen dat ze midden november weer voldoende voorraad hebben.

De oorzaak van deze lange leveringstermijnen zit volgens Bloomberg in de verhoogde kwaliteitscontrole van de aluminium achterkantjes van de iPhone 5.

Net na de lancering van de iPhone 5 begonnen enkele kopers te klagen dat de achterkant al beschadigd was met krassen. Men had dus in feite een beschadigde iPhone 5 gekocht. Na enkele dagen liet Apple’s Senior Vice President of Marketing Phil Schiller weten dat krassen op aluminium normaal zijn en dat eender welk aluminium product krassen kan vertonen zelf bij de aflevering.

Stiekem had Apple aan Foxconn al gevraagd om de productiestandaard voor deze aluminium plaat te verhogen zodat zulke incidenten niet meer zouden optreden. Maar hierdoor geraken er veel minder aluminium achterkantjes doorheen de strengere kwaliteitscontroles waardoor er uiteindelijk minder iPhones geproduceerd kunnen worden.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten