Wat weten we over de iPad mini

Geschreven door  | 14 oktober 2012 | Categorie: iPad

iPad mini kleurenApple gaat vermoedelijk de iPad mini op 23 oktober voorstellen.

Maar wat weten we precies over deze kleinere versie van de iPad?

Door een kleinere iPad te ontwerpen kan Apple beter concurreren tegen de Kindle Fire van Amazon en andere goedkopere tablets van diverse fabrikanten.

Want Apple zal de prijs van de iPad mini zo goedkoop mogelijk houden. Geruchten gaan dat de iPad mini een prijs zal krijgen van 250 Euro.

Het goede nieuws is dat je een volwaardige iPad gaat krijgen voor deze prijs. Alle bestaande apps zullen op deze iPad vlotjes werken. Enkel het scherm zal kleiner zijn maar heeft dezelfde resolutie als die van de iPad 2. Het Retina scherm, dat zorgt voor een haarscherpe weergave zal voorlopig enkel beschikbaar blijven voor ‘De nieuwe iPad’.

Het scherm dat de iPad mini gebruikt zal er één zijn dat de IGZO-techniek bevat. IGZO staat voor Indium, Gallium, Zinc en Oxide. Dergelijke schermen hebben een hoge resolutie maar zijn bovendien ook veel energiezuiniger tot wel 90 procent. De schermen zullen geleverd worden door fabrikant Sharp.

Oorspronkelijk was Steve Jobs tegen deze kleine versie van de iPad. Hij vond dat de ideale grootte een scherm was van 9,7 inch.

Maar Eddy Cue trachtte Steve Jobs toch te overtuigen voor de ontwikkeling van een kleinere iPad. In een email van hem naar Steve Jobs verwees hij naar een artikel over een journalist dat het gebruik van een kleiner scherm wel degelijk zag zeggen. De journalist was namelijk overgestapt naar een Samsung Galaxy Tab voornamelijk voor het kleinere scherm.

Eddy Cue had zelf ook een Galaxy Tab geprobeerd en vond dat de journalist in het bewuste artikel grotendeels gelijk had. Zo vond hij namelijk dat email, boeken lezen, facebook en video goed werken op een 7 inch tablet. Het surfen op het web is duidelijk het zwakste punt maar nog steeds bruikbaar liet hij verder weten. Naar het schijnt leek het te lukken om Steve Jobs te overtuigen om toch een kleinere variant van de iPad te maken.

De iPad mini verkrijgt dus een 7,85 inch scherm en zal veel dunner zijn dan de iPads die we nu kennen. Uiteraard zal de iPad mini voorzien zijn van de nieuwste Lightning connector dat de oude 30 pins connector moet vervangen.

Aangezien Apple de kosten sterk wilt beperken om van de iPad mini een gigantisch succes te maken kan het zijn dat de camera vanachter wordt weggelaten. Hoewel dit nog niet zeker is.

Een andere besparing bij de iPad mini is dat deze misschien enkel in een Wi-Fi versie beschikbaar gaat zijn. Een versie die ook mobiele datanetwerken ondersteunt zal uiteindelijk ook weer zorgen dat het prijskaartje flink omhoog gaat. Dat is net iets dat Apple tracht te voorkomen. Toch zijn er al enkele productiemodellen opgedoken waar je kan zien dat er een uitsparing aanwezig is voor de nodige antennes voor het gebruik van de mobiele datanetwerken.

De iPad is voorlopig enkel verkrijgbaar in aluminium maar de kans is reëel dat Apple de mini versie gaat voorzien van verschillende kleuren, net zoals de nieuwe iPod Touch. Verwacht dus dat je binnenkort een leuk kleurtje kan kiezen bij de aankoop van deze mini iPad.

Hoe dan ook binnenkort weten we de exacte specificaties van de iPad mini en deze zal hoogstwaarschijnlijk net op tijd voldoende in voorraad zijn om voor velen onder de kerstboom te belanden.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten