Wat weten we van de iPad 3 en haar features?

Geschreven door  | 23 mei 2013 | Categorie: iPad

iPad 3Apple heeft haar iPad 3 alweer enige tijd geleden gepresenteerd, althans voor technologische begrippen is een jaar redelijk lang geleden. Apple heeft zelf voor een nogal verwarrende naam gekozen, want officieus bestaat de iPad 3 niet. Apple presenteert het apparaat als de “New iPad” of als de “Nieuwe iPad”. Het is de opvolger van de iPad 2 en is het logisch dat we het, ook voor de rest van dit artikel, de iPad 3 noemen.

Wat is er nieuw?

De iPad 3 heeft een dual-core Apple A5X-chip die beschikt over een zeer sterke quad-core grafische processor. Zo kun je nog betere grafische prestaties verwachten van je 9,7 inch tablet. Bovendien is de resolutie een stuk verhoogd naar 2048 pixels x 1536 pixels. Verder heeft de iPad een verbeterde camera gekregen en heb je nu een 5 megapixel iSight camera die video op kan nemen in 1080p. Aan de voorkant zit een VGA-webcam waar je prima mee kunt videobellen, maar je kunt er ook prima mee fotograferen en video’s mee opnemen.

De iPad met optie tot mobiel internet is voorzien van de nieuwste 4G/LTE-ondersteuning, iets wat we in Nederland nog maar nét hebben en waar providers nog druk aan de weg aan het timmeren zijn heeft Apple het alvast in haar nieuwe iPad doorgevoerd. Naast de nieuwe toepassingen zijn er ook nog steeds vertrouwde functies terug te vinden op het apparaat. Denk aan:

  • FaceTime (videochatten/ bellen)
  • iMessage (gratis chatten met andere iOS-users)
  • Photo Booth
  • Game Center

Ook Bluetooth behoort weer tot de specificaties en is ook WiFi standaard uitgerust op iedere iPad 3. Wil je graag mobiel het internet op met je iPad? Dan zul je daarvoor een abonnement af moeten sluiten bij een van de Nederlandse providers én zul je daarvoor de juiste iPad aan moeten schaffen. Deze wordt aangeduid met “Cellular” of “3G/ 4G”.

Hoewel de iPad 3 iets dikker is en ook iets zwaarder is dan zijn voorganger ligt het apparaat nog steeds erg lekker in de hand. De iPad 3 is verkrijgbaar in diverse gradaties van opslag en zo kunnen we de iPad 3 16GB, 32GB, 64GB en sinds kort ook de 128GB variant onderscheiden. Allemaal verkrijgbaar in het zwart of in het wit.

Nederland en België

De iPad 3 is al sinds 23 maar 2012 te koop in zowel Nederland als België. De echte verbeterpunten zitten hem in het nieuwe HD-scherm, een snellere processor én een verbeterde camera. Verder zijn opties als 4G en nieuwste software updates doorgevoerd. Hoewel 4G in Nederland nog niet massaal wordt gebruikt, hoef je om die reden in elk geval geen nieuw apparaat meer aan te schaffen.

De meest logische reden om een iPad te kopen en om de nieuwe iPad 3 te kopen zal zijn vanwege haar grafische prestaties. Films, foto’s en zelfs websites springen levensecht uit het scherm. Ten opzichte van de iPad 2 is dat wel een enorm verschil en zorgt ook voor een compleet nieuwe ervaring. Bovendien kun je grafisch zware games met gemak op je nieuwe iPad spelen en kunnen we op dat gebied zelfs al gaan concurreren met de desktop en game console varianten. Voor wie een compleet apparaat wil voor thuis, op het werk of misschien zelfs in het park of in de trein zal aan de iPad 3 een maatje voor het spreekwoordelijke leven hebben. Want nee, ook de iPad heeft helaas niet het eeuwige leven.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten