iOS 7: Verander de witte achtergrond in Berichten applicatie

Geschreven door  | 8 oktober 2013 | Categorie: iPad, iPhone

Instellingen ToegankelijkheidEén van de grootste kritiekpunten sinds de lancering van iOS 7 is de witte achtergrond in de Berichten applicatie. Sommige vinden die strakke witte achtergrond leuk, maar voor andere belemmert het de leesbaarheid.

Hoe dan ook er is voorlopig geen enkele instelling om een achtergrond in de Berichten applicatie te kiezen of zelfs nog maar een kleur te geven. Maar met de volgende tip kunnen we er toch voor zorgen dat de iPhone de kleuren snel omkeert. Zodat de achtergrond zwart wordt wat uiteindelijk de leesbaarheid gaat vergroten.

Om deze tip uit te voeren ga je naar ‘Instellingen’ en kies je voor ‘Algemeen’. Vervolgens ga je naar de onderverdeling voor ‘Toegankelijkheid’. Kies bij ‘Toegankelijkheid’ voor de ‘Activeringsknop’ en kies de functie ‘Kleuren omkeren’. Wanneer je deze functie hebt ingeschakeld kan je het ‘Instellingen’ menu verlaten.

Wanneer je nu de ‘Berichten’ applicatie opent en  driemaal snel op de ‘Thuisknop’ drukt dan worden de kleuren omgekeerd. Dit werkt overigens in elke applicatie maar voor vele lijkt het (voorlopig) een handige oplossing om de witte achtergrond in de Berichten applicatie te veranderen. Driemaal opnieuw drukken op de ‘Thuisknop’ zal de kleuren terug normaal zetten.

Het is misschien niet de ideale oplossing maar voorlopig is het wachten tot Apple eventueel een dergelijke functie zal inbouwen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten