Videozone app van VRT sterft langzame dood

Geschreven door  | 18 oktober 2013 | Categorie: iOS apps

Videozone, de iPad applicatie van de VRT maakt het mogelijk om videobeelden van De Redactie, Sporza en Cobra te bekijken. iPad gebruikers kunnen dankzij de app niet alleen afzonderlijke videofragmenten, maar ook volledige nieuws-, sport- en cultuurprogramma’s bekijken. Dankzij de app werkt het geheel veel sneller en gebruiksvriendelijker dan de website.

Aan dat gebruiksgemak zat wel een prijskaartje van namelijk 3,99 Euro bij de lancering. Nadien werd de prijs omhoog getrokken tot 4,49 Euro.

Over die prijs was er al heel wat commentaar dat een dergelijke app van de openbare omroep betalend was. De verdediging voor deze prijsstelling was echter dat het om ontwikkelingskosten ging.

Maar gebruikers van de app klaagde al eerder dat bij een trage verbinding de videobeelden wegvallen en de app overschakelt naar een audio-weergave en dat veel TV-programma’s niet kunnen worden opgeslagen om later offline te bekijken.

Naast deze bekende problemen hebben iOS 7 gebruikers nu ook last dat ze geen enkel videofragment in volledige grootte kunnen bekijken. Wanneer ze dit trachten te realiseren dan is het beeld telkens 90° gedraaid ten opzichte van de stand van de iPad.

Blijkbaar zal er spijtig genoeg geen verbetering komen voor de gebruikers van deze app. Op onze redactie is te horen gekregen dat de VRT deze app niet meer gaat updaten. De focus ligt vooral op de Stievie app waarmee men live en ‘licht’ uitgesteld TV kan kijken. Stievie is ontwikkeld door VMMa, SBS en uiteraard de VRT. Voorlopig is deze app nog in testfase maar vermoedelijk zal deze volgende maand beschikbaar zijn voor het grote publiek voor de prijs van 5 Euro per maand.

update: De VRT laat ons weten dat ze wel degelijk werken aan een nieuwe update…Lees meer
One Response to Videozone app van VRT sterft langzame dood

  1. Pingback: Binnenkort dan toch een vernieuwde versie van de Videozone app | Appleweetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten