Vlaamse Overheid heeft met hun bevolkingsonderzoeken een voorliefde voor Windows gebruikers

Geschreven door  | 29 oktober 2013 | Categorie: Apple

bevolkingsonderzoekDe Vlaamse Overheid steunt verschillende bevolkingsonderzoeken. Een bevolkingsonderzoek is een medisch onderzoek bij mensen die geen gezondheidsklachten hebben. Op deze manier kan een ziekte, een erfelijke aanleg voor een ziekte,… snel opgespoord worden.

De meest bekende bevolkingsonderzoeken zijn de onderzoeken naar borst- en baarmoederhalskanker.

Sinds oktober is een nieuw bevolkingsonderzoek gestart naar dikkedarmkanker. Volgens experts zou er met dit onderzoek in Vlaanderen 400 sterfgevallen per jaar in Vlaanderen kunnen voorkomen worden. Een mooi cijfer alleszins.

Bij een bevolkingsonderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk mensen deelnemen. Onderzoek naar dikkedarmkanker wordt gerealiseerd door een stoelgangtest. Het lijkt misschien voor de hand hoe je zoiets moet realiseren. Desondanks is het toch van uiterst belang dat de staalname correct gebeurd. Gelukkig wordt er een gebruiksaanwijzing bijgeleverd en een linkje naar de website.

En net op die website loopt het fout. Er staat namelijk een link naar een video over het gebruik van de afnameset. Op onze redactie kregen we al enkele malen de vraag hoe ze deze video kunnen bekijken. Want geloof het of niet. Men is er in geslaagd om de video in het WMV formaat te plaatsen. WMV staat voor Windows Media Video. Het is een videocodec ontwikkeld door Microsoft. Standaard is deze videoformaat niet af te spelen op een Apple Mac OS X, iPad en iPhone.

Er bestaan wel enkele oplossingen zoals VLC (Mac OS X, iOS) en Flip4Mac (Mac OS X) maar in tijden van YouTube, HTML5,… is het eigenlijk ongehoord om nog een videoformaat op het internet te gebruiken met een voorkeur van een bepaald OS. Hopelijk wordt deze blunder snel rechtgezet.

Voor mensen die nog steeds problemen hebben om de video te bekijken hebben we deze op YouTube geplaatst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten