Appleweetjes

Netflix stopt met abonnement functie via iOS app.

Nieuwe Netflix gebruikers kunnen zich niet langer abonneren op de videodienst via de iOS app. Nieuwe gebruikers worden verwezen naar de website van Netflix zelf om abonnee te worden.

Netflix doet dit niet zomaar. Van alle in-app aankopen die verlopen via een iOS app gaat er 30% naar Apple. Dat zijn de kosten die Apple aanrekent om de App Store in de lucht te houden. Bij langlopende abonnementen van 1 jaar verlaagt Apple deze bijdrage naar 15%.

Diverse bedrijven en ontwikkelaars klagen al langer deze hoge bijdrage aan. Spotify heeft zijn abonnementsprijs via de iOS app verhoogt naar €12,99. Terwijl je op de site van Spotify hetzelfde abonnement kan krijgen voor maar €9,99.

Voor oude Netflix gebruikers die al eerder een abonnement hebben afgesloten via de iOS app verandert er niets, zolang ze hun abonnement niet opzeggen.

Mogelijk wil Netflix op deze manier hun omzet verder omhoog krijgen. Bovendien staat Apple in de startblokken om begin 2019 zelf te starten met een videodienst.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer