Appleweetjes

Tim Cook waarschuwt aandeelhouders voor tegenvallende iPhone-verkopen

In een open brief naar aandeelhouders bevestigt Apple voor het eerst dat de iPhone-verkopen wat tegenvallen en dat hierdoor de omzet van het vorige kwartaal lager dan verwacht gaat zijn. Exacte cijfers gaat Apple op 29 januari kenbaar maken.

In zijn brief haalt Tim Cook diverse redenen aan voor deze langere cijfers. Eerst en vooral komt het door de vroegere lancering van de iPhone XS en de iPhone Xs Max ten opzichte van de iPhone X vorig jaar. Als tweede wordt de sterke dollar aangehaald. Als derde reden geeft Apple toe dat er met veel nieuwe producten leveringsproblemen waren. Als laatste heeft Apple de slechtere economische groei in nieuwe opkomende markten onderschat.

Er zijn nog andere factoren die Apple opnoemt zoals dat telecomoperatoren nauwelijks meer subsidies op telefoons mogen aanbieden. Huidige iPhone gebruikers die langer doen met hun toestel dankzij het batterijprogramma enzovoort.

Dat de Chinese opkomende markt in smartphones Apple pijn doet dat mag duidelijk zijn. Bovendien zijn de nieuwste toestellen van Apple duurder dan ooit daarvoor.

Maar we moeten ook eerlijk blijven de cijfers moeten bijgesteld worden naar een omzet van maar liefst $84 miljard. Welk ander kan zulke cijfers geven?

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer