Appleweetjes

Apple mag oudere iPhones niet meer verkopen in Duitsland

Er heerst al enige tijd een strijd tussen Qualcomm en Apple omtrent diverse patenten. Qualcomm beschuldigt Apple ervan om gebruik te maken van enkele patenten van hun zonder dat Apple hiervoor betaald. Apple is echter van mening dat Qualcomm te hoge royalties vraagt voor het gebruik van zijn patenten.

Dat Qualcomm het meent mag duidelijk zijn. Eerder slaagde de chipmaker erin om een verkoopverbod van een aantal iPhones in China op te leggen aan Apple. Volgens Qualcomm maakte Apple misbreuk van het patent die te maken hebben met het aanpassen van de grootte van afbeeldingen en het beheren van applicaties op een aanraakscherm. Apple bracht snel een iOS update uit met de nodige aanpassingen zodat de verkoop van de iPhones in China gewoon door kon gaan.

In Duitsland heeft Qualcomm aangekaart dat Apple misbreuk maakt van hun patent om de prestaties van de batterij te optimaliseren tijdens het gebruik van mobiele data. En met succes. De Duitste rechtbank heeft Apple een verkoopverbod opgelegd voor de iPhone 7, iPhone 8 & iPhone X. Nieuwere toestellen zouden het patent niet schenden. Je kan dus in de Duitse Apple winkels die iPhones niet meer kopen. Echter geldt het verbod niet voor andere retailers.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer