Appleweetjes

Huawei medewerkers gestraft die iPhone gebruikte tijdens oudejaarsavond

Twee hooggeplaatste medewerkers van Huawei zijn door het bedrijf gestraft omdat ze op de oudejaarsavond op Twitter nieuwjaarswensen de wereld instuurde door middel van een iPhone.

Huawei haalde snel de tweet weg maar screenshots van de tweet gingen ondertussen viraal op het sociale netwerk.

De twee medewerkers hebben door het bedrijf een lagere functie gekregen en zagen hun loon met 730 Dollar naar beneden gaan. Bij één van de medewerkers blijft zijn loon een gans jaar hetzelfde.

Twitter wordt in China geblokkeerd. Het Twitter verkeer dat het bedrijf normaal doet verloopt via een VPN in het buitenland. Echter die bewuste nacht was het Hongkongse bedrijf Sapient die de VPN levert buiten dienst. De medewerkers vonden er dan niets beter op om een iPhone te gebruiken die was voorzien van een simkaart van Hong Kong. In Hong Kong wordt Twitter helemaal niet geblokkeerd.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer