Appleweetjes

Interactieve Netflix-show ‘Bandersnatch’ werkt niet op Apple TV

Netflix gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor het TV-kijken. Onlangs lanceerde de streamingdienst een film waarbij jij als kijker zelf kan ingrijpen hoe het hoofdpersonage moet reageren. Jij als kijker bepaalt dus hoe de film afloopt.

Het idee van interactieve video’s is uiteraard niet nieuw. Eerder waren er al mini-films op Youtube en ook enkele games experimenteerde met deze methode. En nu is het de beurt aan de film van Netflix: “Black Mirror Bandersnatch”.

Echter krijgt de streamingdienst op sociale media er al meteen van langs. Want elke Apple TV gebruiker die probeert om de video te starten krijgt meteen een grote teleurstelling. Er wordt namelijk een video van zo’n 2 minuten afgespeeld dat de kijker meedeelt dat deze video niet op de Apple TV bekeken kan worden. Om de teleurstelling nog groter te maken krijgt de kijker ook nog eens mail om alles te verduidelijken.

Netflix maakt duidelijk dat op recente apparaten de interactieve video wel kan bekeken worden. Dus de iPhone, iPad, Mac kunnen dit zonder problemen. Ook een moderne smart-TV zou geen problemen hebben zolang de nieuwste versie van de Netflix-app is geïnstalleerd.

Echter de Apple TV wat één van de meest veelzijdige apparaten is wordt door Netflix niet ondersteunt. Wat de reden ook mag zijn is onduidelijk. Netflix heeft wel laten weten dat de beslissing om de Apple TV niet mee te ondersteunen niets te maken heeft met de standaard afstandsbediening. Logisch ook, want voor deze interactieve video heb je in principe enkel een linkse en rechtse knop nodig.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer