Appleweetjes

Smart TV’s van Samsung krijgen ondersteuning voor AirPlay 2 & iTunes

Kijk het is niet altijd slecht nieuws dat we moeten schrijven over Apple & Samsung. Beiden hebben de handen in elkander geslagen voor een opmerkelijke samenwerking. Samsung smart TV’s krijgen ondersteuning voor AirPlay 2 & iTunes. Deze ondersteuning geldt uiteraard voor nieuwe modellen maar ook smart TV’s van 2018 krijgen hiervoor ondersteuning door middel van een software update.

Smart TV’s van Samsung krijgen een iTunes Movies en TV shows app waarmee de gebruiker zijn iTunes bibliotheek en de iTunes Store kan benaderen. Zo kan je rechtstreeks video’s huren of kopen zelfs in 4K kwaliteit.

Met de ondersteuning van AirPlay 2 kun je draadloos video en geluid via je iPhone, iPad of Mac doorsturen naar je smart TV zonder dat je een Apple TV in bezit moet hebben. De kans is redelijk groot dat al deze functies in België beschikbaar worden. Samsung laat weten dat AirPlay 2 ondersteunt zal worden in 190 landen en de iTunes Movies en TV shows app komt er in 100 landen.

Waarom deze vreemde samenwerking er komt mag duidelijk zijn. Apple staat in de startblokken om zijn eigen videodienst zoals Netflix te starten. Hiervoor wil men een zo’n groot mogelijk publiek aanspreken. Wanneer je televisietoestel al standaard ondersteuning biedt voor een videodienst, zonder dat je hiervoor een apart toestel moet aanschaffen. Dan is de drempel al opnieuw kleineren om je te abonneren voor die dienst.

Apple werkt ondertussen ook samen met andere televisiefabrikanten om AirPlay 2 te integreren in nieuwe Smart-TV. De Apple pagina over AirPlay 2 voor smart TV’s is al aangepast met deze informatie.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer