Appleweetjes

Diverse smart TV’s krijgen ondersteuning voor AirPlay 2 & HomeKit

Op de technologiebeurs CES 2019 die momenteel in Las Vegas wordt gehouden is Apple niet aanwezig. Maar er zijn best wel wat verassende aankondigingen ten voordele van Apple gebruikers.

Eerder dachten we nog dat de samenwerking tussen Apple & Samsung exclusief was. Nu blijkt echter dat diverse andere TV-fabrikanten met dezelfde aankondiging komen. Zowel Sony, LG als de Amerikaanse fabrikant Vizio gaan AirPlay 2 & HomeKit naar hun smart TV’s brengen. De exclusieve samenwerking tussen Apple & Samsung gaat blijkbaar enkel om de iTunes Movies & TV Shows app.

Vizio laat in een persbericht weten dat elke televisie die voorzien is van SmartCast de update zal krijgen. Uiteraard zullen alle modellen van 2019 al meteen de ondersteuning hebben.

LG pakt het helemaal anders aan. Enkel nieuwe modellen van 2019 krijgen ondersteuning voor AirPlay 2 & HomeKit. Er is momenteel geen sprake voor een update voor de bestaande reeks van hen.

Sony mag uiteraard niet ontbreken op dit lijstje. Ook zij hebben de nodige aankondiging gedaan. Nieuwe modellen voor dit jaar krijgen ook ondersteuning voor AirPlay 2 en HomeKit er is voorlopig nog geen sprake voor een update van oudere modellen.

Philips ontbreekt momenteel nog op het lijstje. Net zoals Sony maken zij ook gebruik van Android TV. Op dit moment rolt Philips een update uit naar Android TV 8 (Oreo) voor diverse modellen van hen. Maar in deze update zit nog geen ondersteuning voor AirPlay 2 & HomeKit.

Met AirPlay 2 kan je eenvoudig video & audio via je iPhone, iPad of Mac draadloos afspelen op je televisie. Je hebt dus in feite geen Apple TV meer nodig. Dankzij HomeKit kan je je televisie bedienen. Zo kan je deze aanschakelen een zender kiezen en eventueel het volume aanpassen via je iPhone.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer