Appleweetjes

Ook Spotify stopt met abonnement functie via iOS app.

In navolging van Netflix is ook Spotify gestopt met het aanbieden van een abonnement functie via de iOS app.

De reden mag duidelijk zijn waarom Spotify dit doet. Voor alle in-app aankopen die verlopen via een iOS app gaat er 30% naar Apple. Dat zijn de kosten die Apple aanrekent om de App Store in de lucht te houden. Bij langlopende abonnementen van 1 jaar verlaagt Apple deze bijdrage naar 15%.

Het zat Spotify al veel langer dwars dat Apple zulke tarieven aanrekent. Daarom had het bedrijf zijn abonnementsprijs in de iOS app verhoogd naar €12,99. Terwijl je op de site van Spotify hetzelfde abonnement kan krijgen voor maar €9,99.

Gebruikers die nu een Spotify abonnement willen aanschaffen via de iOS app worden doorverwezen naar de website. Echter ontbreek er momenteel een link in de app.

Apple staat al een tijdje onder druk om iets aan deze tarieven te doen. Maar ook Google heeft hetzelfde tariefplan voor zijn Google Play Store.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer