Appleweetjes

Tim Cook: “Onzin dat iPhone XR een flop is”

Afgelopen nacht was Tim Cook te gast bij CNBC met het programma van Jim Cramer, Mad Money. Uiteraard werd er gepraat over de lagere verwachtingen bij de kwartaalcijfers.

Dat Apple nog steeds goed bezig is blijkt aan de hand van diverse verhalen van Apple Watch gebruikers die geregeld berichten sturen naar Tim Cook. De Apple Watch heeft hun leven compleet veranderd. Ze worden meer gemotiveerd om actief te zijn. Sommige ontdekte problemen met hun hart en dat ze dankzij hun melding op hun Apple Watch zodat ze op tijd naar de dokter konden gaan.

Tim Cook benadrukte dat de cijfers nog steeds bijzonder goed zijn. Dat ze de hoogste klanttevredenheidscore hebben en dat veel gebruikers loyaal zijn ten opzichte van Apple.

Dat de verkoop lager is dan verwacht heeft vooral te maken met de slechte economische groei in China. Deze is veel lager dan verwacht. Bovendien heb je ook nog de handelsoorlog tussen China en Amerika waar niemand beter van wordt. Tim Cook is ervan overtuigd dat er vroeg of laat een oplossing komt voor beide partijen en dat dit probleem tijdelijk is.

iPhone XR een flop? Absolute onzin!

De geruchten dat de iPhone XR een flop zijn noemt Tim Cook absolute onzin. Hij verduidelijkt dat van zodra de iPhone XR te koop was, dit de meest populairste iPhone is, elke dag opnieuw tot zelfs vandaag toe.

Dat gebruikers hun iPhone langer gebruiken dan is dat in feite goed nieuws volgens Tim Cook. Het is belangrijker dat de klant tevreden is over het product dan de cijfers die elke 90 dagen door Wall Street worden bekeken. Een tevreden klant gaat vroeg of laat een nieuw Apple product aanschaffen.

Tim Cook laat verder weten dat het de bedoeling is van Apple om de beste producten te maken. Het gaat hen niet om de goedkoopste te zijn om meer marktaandeel te bekomen.

Bekijk het volledige interview:

Apple CEO Tim Cook talks China, Wall Street negativity and innovation with CNBC’s Jim Cramer from CNBC.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer